Vervoer

ECOTIP 14-09-2017: VERVOER.
Bron: “Laudato Si” (Heilige Vader – Paus Franciscus – Encycliek)
§ 1 Patriarch Bartholomeüs heeft in het bijzonder gewezen op de noodzaak dat ieder berouw heeft over de wijze waarop hij de planeet mishandelt, omdat “in de mate waarin wij allen kleine ecologische schade veroorzaken”, wij geroepen zijn “onze kleine of grote bijdrage aan de ontwrichting en de vernietiging van het milieu”   te erkennen.§153 (Hst. 4 / III)


De kwaliteit van leven in de steden houdt grotendeels verband met het vervoer,
dat vaak een oorzaak is van groot leed voor de inwoners.
In de stad rijden veel auto’s rond die door een of twee personen worden gebruikt, waardoor het verkeer druk wordt, het niveau van de vervuiling omhooggaat, enorme hoeveelheden niet hernieuwbare energie worden verbruikt en het bouwen van meer wegen en parkeergarages, die het stedelijk netwerk schaden, noodzakelijk wordt.

De Standaard 12.09.2017 “De snelst bakfietsen van Gent”:

-Doorgaans goedkoper dan de gemiddelde expres-autokoerier.

-We willen bewijzen dat het anders kan met onze mobiliteit.

-Cargo Velo werkt in onderaanneming voor een grote naam als Fed Ex.-Lector ‘duurzame ontwikkeling aan de Artevelde-Hogeschool begint in september voltijds bij Cargo Velo.

-Bij Cargo Velo geldt : “practice what you speach”.


Onze houding tegenover de klimaatveranderingen en het milieu:
-Struisvogel; “it’s all fake news”
-Believer, maar het zijn de anderen: industrie, landbouwers, transporteurs…
-Meest eerlijke: begin bij jezelf
Concreet: Voorbeeld van mijn verplaatsing eergisteren: Met de fiets naar een vergadering op ’t Speelhof, kopiecenter, bibliotheek, bank en Delhaize; samen 24 minuten. Met de auto zou hetzelfde 21 min. auto plus 15 minuten te voet gekost hebben of 50 % langer!

Maak zelf je keuze …